גלידת קוקילידה בטעמים
160 גרם קמח
160 גרם קקאו (למי שרוצה עוגייה לבנה להוריד את הקקאו)
200 גרם סוכר
25 גרם יין קידוש מתוק
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
3 ביצים
150 גרם שוקולד ציפס / אגוזים / צימוקים לבחירה
2 מיכלים שמנת מתוקה
חלב מרוכז 400 גרם
250 גרם מחית בטעם אוראו / פטל / תות / קינדר בואנו / פיסטוק
הכנת העוגייה
מחממים תנור 175 מעלות.
ממיסים או בסיר או במיקרוגל חמאה ושוקולד מריר ומערבבים עד לתערובת שוקולד אחידה
בקערה נפרדת מניחים את הסוכר, קמח וביצים ומתחילים לערבב מוסיפים את יין הקידוש ואת תערובת השוקולד המומס בחמאה ומערבבים.
מוסיפים את שוקולד ציפס או כל תוספת שרוצים.
יוצקים את התערובת לתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה משומן מעט.
אופים במשך 30 דק או עד לבדיקת הקיסם שיוצא יבש מהעוגה.
מניחים לעוגה להתקרר מעט ולאחר מכן קורצים עיגולים שווים.
הכנת הגלידה:
מקציפים במיקסר עם בלון את 2 המיכלים של השמנת המתוקה. מוסיפים בהדרגה את החלב המרוכז ולאחר שהוא מתחיל להיטמע להוסיף את המחית אוראו או כל טעם אחר שבחרתם ולהמשיך בהקצפה עד לקבלת מרקם אחיד ומעט נוקשה.
מעברים לקופסאת פלסטיק ומכניסים למקפיא לפחות ללילה אחד.
הרכבת הקוקילידה
מוציאים את הגלידה מהמקפיא 10 דק לפני ההרכבה שתתרכך מעט.
ומתחילים לחבר.
מניחים על כל עוגייה כדור גלידה ובעזרת העוגייה השנייה מועכים אותו טיפה ומקבלים קוקילידה מתוקה בטעם שבחרתם.
מניחים את כל הקוקילידות בקופסא גדולה ומכניסים למקפיא עד להגשה.
אם הנחתם 2 קומות בקופסא הפרידו עם נייר אפייה
והוציאו לנשנש בכל פעם שמתחשק...