אין כמו ניחוחות האפייה של עוגת שמרים כשקר וסוער בחוץ.....
לבצק:
3 כוסות קמח
2 ביצים
1/2 כוס חלב או מים
25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
100 גרם קוביות חמאה
קורט מלח
מעט גרידת תפוז למי שאוהב
מילוי:
מלית קקאו ואגוזי לוז של מזווה מתוק.תוק
מלית בהשראת קינדר חלב של מזווה מתוק.תוק
כוס של שברי אגוזים / שוקולד ציפס
סירופ סוכר לזיגוג:
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 פלחי תפוז עם הקליפה ו/או כף מיץ לימון
אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה, מערבבים בקערת המיקסר את השמרים והביצים וטורפים ביחד ידני (אפשר עם מזלג) מוסיפים את החלב ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה לבחישה קלה.
עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים מעל את הקמח, על הקמח מניחים את הסוכר וגרידת הלימון ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה עד שמתחיל להתקבל בצק,זורקים פנימה את קוביות החמאה ולאחר איחוד החמאה בבצק מוסיפים את המלח.
הבצק שמצתקבל אמור להיות מעט דביק..אז לא לדאוג.
לעטוף את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח שלו לפחות כשעה או שמכניסים למקרר להתפחה במשך הלילה.
אופן הכנת השמרים:
מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים. (רצוי לשקול כל חלק עמ שכל עוגות השמרים יצאו לכם זהות בגודל.
מרדדים כל בצק בנפרד לצורת מלבן, מורחים את מלית השמרים ומגלגלים לגליל.
חוזרים על הפעולה עם כל 3 חלקי הבצק הנותרים.
מכניסים את כל הגלילים למקפיא ל10 דק.
מוציאים מהמקפיא וחותכים את הגליל לחצי.
כורכים את הבצק אחד בשני עד שנוצרת צמה מניחים בתבנית אינגליש קייק ומכסים במגבת להתפחה נוספת.
מכינים בינתיים את מי הסוכר,
בסיר מניחים את כל המרכיבים ומדליקים את הגז על אש נמוכה עד שכל הסוכר נמס
מניחים את הסיר בצד עד שהסירופ התקרר.
מחממים תנור ל170 מעלות,
מברישים לאחר שהעוגות תפחו בביצה טרופה ואופים בין 25-30 דקות עד שהעוגות משחימות.
כשמוציאים מהתנור מברישים במיידי מיי סוכר בנדיבות לשמירה על טריות ולחות השמרים.
מצננים, פוסים ובתאבון :-)
0