הסופגנייה שהתחפשה
מרכיבים
700 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים
25 גרם משפר אפייה- אל תוותרו עליו
150 גרם סוכר
3 חלמונים
85 גרם חמאה רכה- בגרסת הפרווה 1/3 כוס שמן
כוס ורבע חלב פושר- בגרסת הפרווה לשים מים פושרים
קורט מלח
20 ריבועי נייר אפייה מקומחים מעט.
שמן לטיגון
אופן ההכנה
במיקסר עם וו גיטרה או בקערה בערבוב ידני
מכניסים את הקמח, שמרים ומשפר האפייה ומתחילים לערבב, מוסיפים את הסוכר לאחר שהשמרים נטמעו בבצק, חלמונים, שמן, חמאה ואת החלב הפושר. לקראת התגבשות הבצק מוסיפים את קורט המלח.
הבצק שנקבל יהיה מאוד רך ומעט דביק זה בסדר.
להניח להתפחה עד שהוא מכפיל את נפחו באזור חמים.
לאחר שהבצק תפח, לשים אותו מעט להורדת הנפח שלו ומתחילים לחלק את הבצק ל20 עיגולים. מי שמעוניין בסופגניות יותר גדולות שיחלק ל15 עיגולים.
מגלגלים כל חתיכה לכדור יפה וסגור ומניחים כל כדור על ריבוע נייר אפייה מקומח ,מניחים על מגש ומכסים בניילון ומגבת להתפחה נוספת בין 30-40 דקות נוספות.
לקראת סיום ההתפחה של הסופגניות מתחילים לחמם סיר בשמן עם מכסה סגור כך השמן יתחמם יותר מהר. כשהשמן רותח להכניס סופגנייה אחת לטיגון כשנייר האפייה עם הפנים כלפיי מעלה. הסופגנייה תעלה למעלה מחום השמן ותוכלו לשלוף את נייר האפייה בקלות ממנה. לכסות את מכסה הסיר ל2 דק לפתוח ולהפוך את הסופגנייה לטיגון בצד השני ולכסות שוב הסיר רק בטיגון הסופגניות הראשונות אחכ השמן כבר יהיה מספיק חם ואז זמן הטיגון יתקצר מסופגנייה לסופגנייה.
השתדלו לא להכניס יותר מ2 סופגניות בכל פעם.
הוציאו אותן והניחו על נייר סופג כל אחת בנפרד ולא אחת על השנייה כדי שלא ימעכו.
לאחר שהסופגניות התקררו מעט ממלאים אותם בכל ממרח שאוהבים
אנחנו ממליצים על מחית בטעם קינדר לבן
מחית בטעם קינדר חלב
מחית בטעם לואקר
מחית בטעם אוראו, ריבת חלב וכל מה שטעים לכם.
מעל ניתן לבזוק אבקת סוכר עמידה להקפאה שנשארת יציבה ולא נספגת בסופגנייה.