איך אפשר לעמוד בפני מוס שוקולד ושוקולד בכלל
אבל כשמדובר במוס שוקולד כייפי ואוורירי אני פשוט נמסה ...
להוציא מהמקפיא לשבת על הספה ופשוט להתפנק.... ביננו מי לא אוהב שוקולד וגם תמיד טוב שיש מוכן במקפיא כשנוחתים עלינו אורחים... גם הם לא יוכלו לסרב לו.
אז שנתחיל?
מוס שוקולד בהשראת קינדר DARK מושחת
24 כוסיות אישיות
מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר 60%
250 גרם ממרח בהשראת קינדר DARK
4 חלמונים
2 כפות ברנדי או ליקר שוקולד
4 כפות סוכר
קורט מלח
3 מיכלים של שמנת מתוקה 250 מ"ל
להגשה מהממת:
ניתן להניח על כוסות המוס שברי אגוזים, שברי מקופלת לבנה, שוקולד מריר וכל מה שטעים לכם
אופן ההכנה:
על בן מארי מניחים קערה וטורפים במהירות חלמונים, סוכר, מים ומלח עד לקבלת תערובת אחידה (שימו לב שאתם לא מפסיקים לערבב את התערובת שהביצים לא יהפכו להיות חביתה) עד שהיא מתחילה להתבהר.
מוסיפים כף ברנדי או ליקר שוקולד וממשיכים לערבב עוד דקה או שתיים עד שהתערובת הופכת להיות סמיכה ומורידים מהאש.
מניחים את מטבעות השוקולד בקערה עם 100 מ"ל שמנת מתוקה וממיסים אותם, ניתן במיקרוגל בפולסים קצרים (שלא יישרף) ומוסיפים 150 גרם ממרח בהשראת קינדר DARK ומערבבים ביחד עד לקבלת אחידות. שופכים לתוך תערובת החלמונים וטורפים ביחד עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מקציפים 400 מ"ל שמנת המתוקה 80% הקצפה, עד שמתקבלת קצפת רכה
ומקפלים לתוך תערובת השוקולד בעדינות, עד שמתקבל מוס אחיד וקצת דליל
מעבירים את המוס לכוסות אישיות ומכניסים למקפיא.
לפני הגשה
בעזרת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים 250 מ"ל שמנת מתוקה עם 50 גרם ממרח בהשראת קינדר DARK ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה, מכניסים לשק זילוף עם צנטר משונן ומקשטים את הכוסות לפני הגשה