חטיפי שוקולד קרים לנשנוש
את חטיפי השוקולד ניתן להכין בלי בסיס העוגיות ועם בסיס העוגיות לבחירה,
וכמובן שאפשר לשחק עם הטעמים שרוצים
200 גרם עוגיות פתי בר שבורות
220 גרם שוקולד מריר איכותי
60 גרם ממרח בהשראת קינדר לוז
100 גרם חמאה
1/4 כוס חלב
1/4 כפית מלח
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
300 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם ממרח בהשראת קינדר חלב
120 גרם שוקולד חלב
4 גרם ג'לטין עם 20 גרם מים קרים
בקערה אחת מניחים את שברי העוגיות, אגוזים וממרח בהשראת קינדר לוז
בקערה נפרדת מניחים שוקולד מריר, חמאה, חלב ומעט מלח וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים תוך כדי. לאחר שהמסה מוכנה שופכים על קערת העוגיות ומערבבים היטב עד להטמעה מלאה.
משטחים על תבנית מלבנית / מרובעת שיש בבית ומכניסים למקפיא לחצי שעה להתייצבות.
הכנת המוס:
בכוס פלסטיק מניחים את הג'לטין עם מים קרים ומניחים בצד להתמצקות.
בסיר נפרד מניחים 150 מל שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
בקערה נפרדת מניחים את המחית בטעם קינדר ושוקולד חלב ושופכים עליה את השמנת שרתחה.
ממיסים את הג'לטין בפולסים קצרים במיקרו ושופכים למסת השוקולד ומערבבים עד לאיחוד מלא של המסה ומניחים בצד להתקררות.
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את יתרת השמנת המתוקה הקצפה 80% לא מלאה ומחברים את הגנאש אליה.
מערבבים ושופכים על בסיס העוגיות שנמצא במקפיא ומחזירים למקפיא להתייצבות ללילה אחד לחות.
לפני הגשה, מוציאים רבע שעה לפני הגשה מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים שווים ומגישים.
את חטיפי השוקולד ניתן לשמור בתבנית סגורה במקפיא.