משלוח חינם מעל 399 ₪

  1. קטלוג
  2. מתכונים
  3. /
  4. מתכונים

מוס וניל עם קולי תות ותפוז על דקואז תפוח

מוס וניל עם קולי תות ותפוז על דקואז תפוח

עוגה קצת מאתגרת אבל שווה מאד (מושלמת לערב חג ראש השנה...)

בסיס דקואז ירוק

  • 1 כוס סוכר
  • 5 כפות קורנפלור
  • 2 טיפות תמצית תפוח ירוק
  • צבע מאכל מקצועי ירוק
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 80 גרם אבקת שקדים
  • 80 גרם קוקוס
  • 80 גרם אגוזי מלך / פקאן סיני לבחירה
  • 4 חלבונים מביצים גדולות

 

קולי תות

  • טבעת אפייה קוטר 22
  • 250 גרם מחית תות
  • 2 טיפות צבע מאכל אדום
  • 35 גרם סוכר
  • 1.5 כפות דבש / סוכר אינוורטי
  • 5  גרם פקטין להסמכה

 

קולי תפוז

  • טבעת אפייה קוטר 22
  • 250 גרם מחית תפוז
  • 2 טיפות צבע מאכל אדום
  • 35 גרם סוכר
  • 1.5 כפות דבש / סוכר אינוורטי
  • 5  גרם פקטין להסמכה

מוס וניל

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 4 גרם ג'לטין עם 20 מ"ל מים קרים
  • 120 גרם שוקולד לבן מקצועי
  • 150 גרם קרם וניל
  • 1 כפית תמצית וניל מקצועי
  • גלסאז ירוק תפוח
  • 10 גרם ג׳לטין+50 גרם מים
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם  גלוקוזה
  • תמצית תפוח עץ
  • צבע מאכל ירוק
  • 50  מ"ל מים
  • 70 גרם חלב מרוכז
  • 100 גרם שוקולד לבן

הכנת תחתית דקואז:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות
  • במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים למהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף 8 דק עד קבלת קצף יציב ורך.
  • את שאר היבשם שמים בקערה  ומקפלים עם קצף החלבון בזהירות.
  • שופכים את כל המסה לתוך טבעת אפייה קוטר 24 ואופים בתנור במשך 30 דק. כשמוכן מוצאים ומקררים בצד.

הכנת קולי תות:

  • מערבבים סוכר ופקטין בקערה קטנה. 
  • בסיר קטן שמים את מחית הפרי והדבש ומבשלים על מהירות בינונית  10 דק עד שהתערובת נהיית חומה, מוסיפים את הפקטין והסוכר ומערבבים כל זמן הבישול עד לרתיחה.
  • מסירים מן האש ויוצקים לתבנית בקוטר (22), מרופדת בנייר אפייה  ומכניסים להקפאה לשעה או עד השימוש. חוזרים על אותה פעולה עם הקולי תפוז

הכנת מוס וניל

  • מערבבים את הג'לטין והמים בכוס חד פעמית ומניחים בצד.
  • בקערה נפרדת מניחים את השוקולד הלבן, תמצית וניל, קרם וניל .
  • מביאים לסף רתיחה 150 מ"ל שמנת מתוקה ושופכים אותה לקערת השוקולד. מערבבים היטב. מחממים את הג'לטין במיקרו 10 שניות ושופכים לגנאש הוניל ומניחים לו להתקרר לטמפ גוף.
  • במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את יתרת השמנת המתוקה לקצף רך 80% הקצפה ומחברים אותו בתנועות קיפול עם הגנאש וניל .

 

גלסאז ירוק תפוח:

  • בכוס חד פעמית מניחים ג'לטין ומים ומניחים בצד.
  • בסיר קטן מניחים סוכר,מים וגלוקוזה ומביאים לרתיחה .
  • מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים עד שכולו נמס.
  • שופכים את החלב המרוכז, ומערבבים.
  • מחממים במיקרוגל את הג'לטין 10 שניות ושופכים אותו לתוך המסה יחד עם כמה טיפות תמצית טעם תפוח וכמה טיפות צבע מאכל ירוק עלים ומערבבים.
  • מניחים בצד להתקררות.

 

הרכבת העוגה

  • בין בסיס הדקואז לטבעת האפייה מניחים שקף בגובה 10 ס"מ
  • על תחתית הדאוקאז שופכים 1/4 מכמות המוס וניל ומכניסים למקפיא לחצי שעה להתייצבות.
  • מוציאים ומניחים אחד על גביי השני באמצע טבעת האפייה את הקולי תפוז ומעליו את הקולי תות ומכניסים למקפיא ל20 דק.
  • מוציאים ושופכים את יתרת המוס מעל הקולי כך שהכל יתכסה.
  • מכניסים למקפיא ללילה אחד לפחות.
  • מחממים את הגלסאז במיקרוגל  מערבבים ומוודאים שהוא בטמפ גוף 35 מעלות.
  • מחלצים את העוגה מהמקפיא ומניחים אותה על גביי רשת מתחת לתבנית.
  • שופכים את הגלסאז הירוק מעל העוגה הקפואה מרימים בזהירות לתבנית הגשה ומקשטים בצדדים בפיסטוק גרוס, פטל אדום, סוכריות וכל מה שאוהבים.

 

 

 

מעוניינים בייעוץ והכוונה?

השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם

מוצרים איכותיים

תשלום מאובטח

משלוחים מהירים

סל קניות
logo בניית אתרים