עוגת שוקולד בהשראתלואקר עסיסית
לעוגת שוקולד קוטר 24 עגולה
5 ביצים
2 סוכר
2 כוסות קמח תופח
1 כוס קקאו
1 כוס שמן
1 כוס יין ענבים מתוק לקידוש לעוגה
1 כוס יין ענבים מתוק לקידוש כשהעוגה מוכנה
500 גרם ממרח בהשראת לואקר / קינדר חלב
350 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות פודינג וניל
200 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל160 מעלות
מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים וסוכר במשך 9 דקות עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי
מנמיכים את המהירות ומוסיפים כוס שמן וממשיכים לערבב במשך דקה.
מפסיקים את פעולת המיקסר. בקערה נפרדת מחברים ביחד את הקמח והקקאו.
ומתחילים לשפוך מחצית מהכמות ומתחילים בתנועות קיפול עדינה לערבב את הקמח והקקאו לתוך המסה של קציפת הביצים.
מוסיפים מחצית מכוס היין וחוזרים על הפעולה עם יתרת הקמח ,הקקאו והיין.
מרפדים את דפנות תבנית האפייה בנייר אפייה ושופכים את המסה,מכניסים לתנור לשעה
אחרי שעה פותחים את התנור ובודקים בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה, אם היא עדיין לא מוכנה להחזיר לעוד רבע שעה .
לאחר שהעוגה יצאה מהתנור שופכים עליה את הכוס השנייה של הקידוש.
מוס בהשראת לואקר-
במיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה, ממרח בהשראת לואקר ו3 כפות פודינג וניל מקציפים להקצפה מלאה עד לקבלת מסה אחידה.
לאחר שהעוגה התקררה, פורסים אותה באמצע ל2 או 3 שכבות, מורחים בנדיבות את הממרח בהשראת לואקר עד לסיום השכבות.
מכינים גנאש שוקולד מריר- מניחים בקערה את השוקולד, מביאים לסף רתיחה את השמנת מתוקה ושופכים על השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה. מניחים להתקררות , שופכים על חלקה העליון של העוגה ומכניסים למקרר להתייצבות.
בתיאבון