מתכון למלבי חלבי
10-12 כוסות
250 מ"ל שמנת מתוקה
500 מ"ל חלב
45 גרם סוכר
35 גרם קורנפלור
2 כפות מיי ורדים
מתכון פרווה
250 מ"ל קצפת צמחית
240 מ"ל מים
50 גרם קורנפלור
2 קופסאות שימורים קרם קוקוס
45 גרם סוכר
לסירופ ורדים מתאים למתכון פרווה וחלבי
50 גרם סוכר
60 מ"ל מים
מעט צבע מאכל אדום
1כפית תמצית ורדים
לקישוט קוקוס
ופיסטוקים שבורים
אופן הכנה:
בסיר על הגז שמים שמנת מתוקה, חלב, (משאירים 3 כפות חלב לקורנפלור) וסוכר ומביאים לרתיחה.
בקערית נפרדת מערבבים את הקורנפלור עם 3 כפות החלב.
כשתערובת השמנת רותחת מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומוסיפים פנימה את הקורנפלור ובעזרת מטרפה ידנית מערבבים ללא הפסקה עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה.
ממשיכים לערבב עד שהמלבי מגיע לסף רתיחה.
מורידים מהגז ומוסיפים את מיי הורדים, מערבבים ושופכים מיד לכוסות האירוח.
משאירים מקום לסירופ ולקישוט ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים עד צינון מלא.
סירופ ורדים:
בסיר קטן שמים: סוכר, מים ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין, מורידים מהאש מוסיפים צבע מאכל ומיי ורדים ומערבבים היטב.
מצננים את הסירופ לפני הגשה.
מעל כוס מלבי שופכים עם מצקת קטנה 2-3 כפות, מפזרים מעל קוקוס ושברי פיסטוק ובתאבון😊