משלוח חינם מעל 399 ₪

  1. קטלוג
  2. מתכונים
  3. /
  4. מתכונים

פאי פקאן כשרה לפסח

פאי פקאן כשרה לפסח

פאי פקאן כשר לפסח

 

לתחתית:

1 כוס אבקת שקדים טחונים

1/4 כוס קמח מצה

3/4 כוס קורנפלור

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם חמאה

1 ביצה

2 כפות מים

1 כפית מלח

שכבת הפקאן:

300 גרם פקאן

100 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר חום כהה (לא הבהיר)

4 כפות סירופ מייפל

4 כפות מים

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את אבקת שקדים, קורנפלור, קמח מצה,חמאה רכה חתוכה לקוביות, סוכר, מלח עד שיתחיל להקבל מרקם של בצק. מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק יציב לעבודה. במידה והתערובת אינה גמישה הוסיפו עוד כף מים במידת הצורך.

מעבירים את הבצק לתוך תבנית הטארט ומהדקים לשכבה אחידה. מכניסים למקפיא ל15 דקות.

מוציאים מהמקפיא ואופים במשך 10 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב מעט.

מוציאים מהתנור ומצננים ומתחילים להכין את שכבת הפקאנים.

קוצצים את הפקאנים לחציכות גסות.

על הגז מבשלים בסיר קטן את הסוכר החום, חמאה. כשהחמאה נמסה מוסיפים את המייפל ואת המים ומערבבים עד לאיחוד של המסה. היזהרו לא לשרוף את התערובת.

שופכים פנימה את הפקאנים ומערבבים עד שכל הפקאנים מצופים בזיגוג.

שופכים את תערובת הפקאן מעל הקלתית, מיישרים לשכבה אחידה ואופים עוד 15-20 דקות.

מוציאים מהתנור מצננים פורסים ובתאבון 😊

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מעוניינים בייעוץ והכוונה?

השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם

מוצרים איכותיים

תשלום מאובטח

משלוחים מהירים

סל קניות
logo בניית אתרים