עוגת מוס בהשראת קינדר חלב מפנקת
מתאימה לעוגה קוטר 24
מצרכים:
שקף עוגה
500 גרם פאייטה
200 גרם ממרח בהשראת פררו חלב של מזווה מתוק.תוק
250 גרם שוקולד חלב מקצועי שלמזווה מתוק.תוק
500 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם ממרח בהשראת קינדר חלב של מזווה מתוק.תוק
5 גרם ג'לטין של מזווה מתוק.תוק
25 מ"ל מים קרים
100 גרם שוקולד מריר מקצועי 60% של מזווה מתוק.תוק
100 מ"ל שמנת מתוקה
מניחים בטבעת האפייה שקף בצידי התבנית.
בקערה מניחים את הפאייטה ואת המחיות בהשראת פררו חלב ומערבבים.
משטחים את הפאייטה בתוך טבעת האפייה עד 3 ס"מ מדופן התבנית.
ונכניס למקפיא להתייצבות לחצי שעה.
הכנת מוס בטעם קינדר בואנו חלב:
בכוס פלסטיק מניחים את הג'לטין עם המים הקרים (לא מערבבים) ומניחים להתמצקות.
בקערה מניחים את השוקולד חלב, 300 גרם הממרח בהשראת קינדר חלב
מביאים לסף רתיחה 150 מ"ל שמנת מתוקה ושופכים אותה על השוקולד חלב ומחית בטעם קינדר בואנו חלב ומערבבים היטב. ממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרוגל ומוסיפים גם לתערובות ומערבבים עד לקבלת אחדות מלאה ומניחים בצד להתקררות.
במיקסר עם בלון הקצפה מניחים את יתרת השמנת ומקציפים לקצף 80%.
מקפלים את הגנאש פנימה לתוך הקצפת ומניחים בצד. (אם רוצים לקשט את העוגה במוס מכינים שק זילוף וממלאים בתוכו מעט מהמסו לקישוט עתידי ל העוגה ומכניסים למקרר)
מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים את כל המוס לתבנית ומעבירים למקפיא ללילה אחד לפחות.
לפני הגשה
ממיסים במיקרו בקערת פלסטיק שוקולד מריר ושמנת מוקה, מניחים בצד להתקררות. מכניסים לשק זילוף ללא צנטר. מוציאים את העוגה מהמקפיא ומזלפים טיפות טיפות מקצה דופן העוגה העליון כלפיי מטה שהשוקולד יינזל למטה
לוקחים את שק הזילוף עם מוס הקינדר מעבירים לשק זילוף חדש עם צנטר משונן ומזלפים בדפנות העוגה ומגישים.