עוגת שוקולד חלב ותותים עם נגיעות לואקר
תבנית עגולה קוטר 24
רכיבים:
5 ביצים
2 כוסות קמח
1 כוס שמן
1/2 כוס קקאו
100 גרם ממרח בהשראת לואקר
2 כוסות סוכר
1 אבקת אפייה
1 כוס שמנת מתוקה
ציפוי:
200 גרם שוקולד חלב / מריר
200 גרם שמנת מתוקה
תותים לקישוט או כל מה שבא לכם.
אופן הכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות.
במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים את הביצים והסוכר ביחד במשך 8 דקות.
מנמיכים מהירות ומוסיפים את השמן.
מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה ואבקת קקאו ושופכים מחצית מהקמח לתוך המיקסר שעובד על מהירות איטית.
מוסיפים את הממרח בהשראת הלואקר, יתרת הקמח ואת השמנת המתוקה ומערבבים עירבול קל.
מכניסים את העוגה לתנור ומורידים את החום ל165 מעלות למשך 45-60 דקות.
לאחר שהעוגה מוכנה מוציאים החוצה ונותנים לה להתקרר מעט.
מכינים את גנאש חלב/מריר
בקערה תואמת למיקרוגל מחממים את השמנת המתוקה והשוקולד חלב עד להמסה מלאה. מערבבים שלא נשארו גושים ומקררים מעט.
שופכים ממרכז העוגה כלפיי חוץ ומקשטים מעל בתותים ובתאבון 😊