עוגיות סנדוויץ שוקולד במילוי וניל אוראו
לעוגיות
1/4 1 כוס קמח
1/4 כוס קקאו
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
1 ביצה L
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה (לא לוותר)
חצי כפית מלח
מילוי קרם גנאש בטעם אוראו
100 גרםממרח בהשראת אוראו של מזווה מתוק.תוק
50 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד לבן של מזווה מתוק.תוק
מזרה צבעוני עמיד בהקפאה של מזווה מתוק.תוק לקישוט בדפנות העוגייה
העבודה כרן אינה מצריכה מיקסר ואפשר לעשות את הכל בצורה ידנית.
מניחים בקערה את החמאה הרכה (לא חמאה מומסת בכדי לא לפגוע במרקם העוגייה)
ביחד עם הסוכר וטורפים ידנית עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
מוסיפים את הביצה ומטמיעים בתערובת.
מוסיפים את הקמח, הקקאו ואבקת אפייה ולאחר שאלו נטמעים בתערובת מוסיפים את הסודה לשתייה.
ממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה וללא גושים. אבל היזהרו מערבוב יתר!
על מגש מניחים נייר אפייה ועליו שופכים ומשטחים את התערובת בעזרת נייר אפייה שני ומערוך.
את הבצק יש לרדד לעובי של חצי ס"מ. אל תרדדו אותו דק מידי אחרת יהיה קשה לנתק אותו מנייר האפייה והוא גם לא יוכל להחזיק את המילוי.
מכניסים למקפיא ל20 דקות.
מוציאים ומתחילים לקרוץ עיגולים או עם כוס או עם קורצן צורות.
אל תוותרו על ההקפאה אחרת הבצק יידבק ולא תוכלו להרים את העוגיות.
מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות לאפייה של 5-10 דקות בלבד. כשהעוגיות יצאו מהתנור הן תראנה רכות ואולי לא מוכנות אבל זה בסדר, הן יתייצבו תוך כדי קירור.
יש לצנן את העוגיות לגמריי לפני הנחת המילוי עליהן.
הכנת מילוי גנאש בטעם אוראו
בקערה חסינת חום מתאימה למירוגל מניחים את השמנת מתוקה והשוקולד ומחממים להמסה מלאה. מוסיפים את המחית בטעם אוראו ומערבבים עד שכל התערובת מתגבשת ביחד.
את גנאש האוראו ניתן להכניס לשקית זילוף. לוקחים 2 עוגיות על אחת מזלפים את תערובת הגנאש וסוגרים את העוגייה השנייה בלחיצה קלה עד שהגנאש טיפה יוצא החוצה.
ניתן לטבול בסוכריות מזרה צבעוניות לקישוט.
ניתן להשתמש בכל מילוי שאוהבים לבחירה שלכם ובתאבון 😊
.