ריבועי שוקולד קרמל מושלמים
מצרכים
לבצק בסיס:
100 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
3 כפות אבקת סוכר
140 גרם קמח
2 כפות חלב
קרם שוקולד קרמל:
200 גרם שוקולד חלב איכותי של מזווה מתוק.תוק
80 גרם מחית קרמל של מזווה מתוק.תוק
400 מ"ל שמנת מתוקה
לציפוי:
250 גרם שוקולד חלב איכותי של מזווה מתוק.תוק
100 גרם שמנת מתוקה
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות טורבו.
במעבד מזון מניחים את הקמח, החלב, הסוכר והחמאה ומעבדים עד שמתקבל בצק.
מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשטחים את הבצק ומהדקים לתבנית.
דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ואופים למשך 15 דקות עד שהבצק מזהיב ומוציאים מהתנור להתקררות מלאה.
בסיר מביאים לרתיחה 200 מ"ל שמנת מתוקה.
בקערה נפרדת מניחים את השוקולד חלב, ומחית בטעם קרמל. שופכים את החלב הרותח על השוקולד והמחית ומערבבים עד להמסה מלאה.
לאחר שהתקרר שופכים את תערובת הגנאש למיקסר עם בלון הקצפה ומוסיפים את יתרת השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת גנאש מוקצף.
יוצקים את הגנאש המוקצף על הבצק ומחזירים לתנור ל10 דקות.
מצננים מעט ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים להתייצבות.
מכינים לבנתיים את ציפוי שוקולד החלב.
בקערה מתאימה למיקרוגל מניחים את השוקולד החלב ואת השמנת מתוקה וממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה.
מוציאים את התבנית מהמקרר ושופכים מעל. יש לוודא שהציפוי לא רותח ומכניסים לעוד שעה – שעתיים להתייצבות במקרר.
מוציאים וחותכים לריבועים ומתחילים לנשנש 😊
.