עוגת נפוליאון בהשראת פררו תות של מירי כץ האלופה
מרכיבים: (לעוגת נפוליאון עגולה בקוטר 20 מורכבת מ3 שכבות)
.
1 ק"ג בצק עלים מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
למלית:
360 מ"ל (1 וחצי כוסות) חלב
כפית תמצית וניל
5 חלמונים
130 גרם (כ1/2 כוס) סוכר
35 גרם (כ1/3 כוס) קורנפלור
35 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
ממרח בהשראת פררו תות
צבע מאכל ורוד/אדום.
550 מ"ל (2 מיכלים וקצת) שמנת מתוקה+ שקית סוכר וניל
24 גרם (2 כפות) סוכר
.
לקישוט:
אבקת סוכר
.
מכינים את הקרם-
מביאים לרתיחה חלב ותמצית וניל בסיר בינוני. בקערה נפרדת טורפים חלמונים וסוכר, מוסיפים את הקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה. כשתערובת החלב רותחת יוצקים אותה בשלבים ובזרם דק לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת (השוואת טמפרטורות) .
יוצקים את כל התערובת חזרה לסיר ומחממים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה. (ממשיכים דקה נוספת לאחר שלב הבעבוע) .
מורידים מיד מהאש ומסננים לקערה נקייה. ממשיכים לטרוף מעט,מוסיפים חמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מניחים ניילון נצמד על התערובת ומכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות.
.
כשהקרם קר לחלוטין מוציאים אותו מהמקרר וטורפים אותו היטב.
מקציפים שמנת מתוקה, סוכר וניל ושתי כפות סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
מקפלים את הקצפת למלית עד לקבלת תערובת אחידה.
מחלקים את התערובת לשתיים, חצי אחד משאירים כפי שהוא ולחצי השני מוסיפים כף ממחית הפררו ומעט צבע מאכל במידה ונרצה לחזק את הצבע הוורוד, ומערבבים לאיחוד.
.
הכנת הבצק-
מניחים את הבצק המופשר שלנו (מפשירים במקרר) בין שני ניירות אפייה ונרדד מעט על מנת לדקק אותו,
בשלב זה הרמתי את נייר האפייה העליון וקרצתי עיגול מהבצק (לא חובה-אני רציתי עוגה עגולה),
נניח את נייר האפייה שוב מעל ונניח מעל תבנית אפייה נוספת.
למה? כי אם לא נעשה את זה הבצק שלנו יתפח באפייה ואנחנו לא רוצים את זה.
מכניסים לתנור ל180 מעלות עד להשחמה (כעשרים דק).
מוציאים מהתנור מורידים את נייר האפייה והתבנית שמעל הבצק שלנו וכעת מזלפים אבקת סוכר בנדיבות.
מכניסים לתנור ל5 דק נוספות על 210 מעלות.
זאת על מנת לקרמל את הבצק שלנו ולדאוג שיהיה קראנצ'י יותר .
.
אחרי שהשלמנו את שלבי הכנת המלית וציננו היטב את בצק העלים שלנו אפשר להתחיל בהרכבה,
את הקרם המוכן העברתי לשק זילוף עם פיה עגולה ( אפשר גם לגזור את הקצה במידה ואין צנטר מתאים) וזילפתי עיגולים של הקרמים על גבי הבסיסים.