נקניק שוקולד
בטעם של פעם קינוח מעולה שניתן להכין עם הילדים לאורחים בסוכות
300 גרם עוגיות פתי בר או כל עוגייה אחרת שאוהבים
300 גרם שוקולד מריר מקצועי
6 כפות חלב
150 גרם חמאה
קורט מלח
100 גרם שברי אגוזי לוז, אגוזים, בוטנים מלוחים לא חובה
שוברים בידיים את העוגיות עד שמתקבל מרקם פירורי גס
בקערת פלסטיק מניחים שוקולד, חמאה וחלב וממיסים בפולסים של 10 שניות במיקרוגל מערבבים בכל פעם עד להמסה מלאה.
מפסרים את המלח על העוגיות ושופכים את השוולד המומס על העוגיות.
מוסיפים את האגוזים, בוטנים למי שאוהב ומערבבים הכל ביחד.
פורשים ניילון נצמד על השיש ומניחים עליו מחצית מהתערובת. מהדקים ומגלילים לצורת נקניק
וככה חוזרים על הפעולה עם יתרת המסה שנשארה בקערה.
מעבירים למקרר לפחות ל3 שעות.
לפני הגשה מוציאים מהמקרר ומניחים על השיש לפחות ל5-10 דק שהפרוסות לא יישברו בחיתוך, פורסים לפרוסות עגולות ומגישים.