עוגת דובוש דבש וקרם וניל קינמון
מתאימה לתבנית קוטר24
הבצק:
4 ביצים
45 גרם סוכר חום כהה
45 גרם סוכר חום לבן
2 כפות דבש
20 גרם חמאה מומסת/ 2 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
קרם
500 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם קרם וניל קינמון
4 כפות פודינג וניל
קישוט
2 לוחות בצק טחונות/מפוררות דק
1/4 כוס סוכר
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל200 מעלות.
ומרפדים תבנית של תנור ביתי בנייר אפייה.
יכול להיות שהמסה תספיק לכם ל2 תבניות של התנור.
במיקסר עם בלון הקצפה מניחים את הביצים ומתחילם להקציף אותם.
מוסיפים בהדרגה את שני סוגי הסוכר, תמצית וניל והדבש וממשיכים להקציף במשך 8 דק עד שמתקבל קצף תפוח בצבע חום בהיר.
מוסיפים לאחר 8 דק את החמאה או השמן לבחירתכם וממשיכים להקציף עוד דקה , שתיים.
מוציאים את קערת המיקסר ומקפלים לתוכה ידנית את הקמח ואבקת האפייה ב 2 פעימות עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
משטחים את התערובת על גבי שתי תבניות התנור שהעובי של כל תערובת לא יעלה על חצי ס"מ.
מכניסים לתנור בין 8-10 דק עד שהבצק נאפה והוא בצבע חום בהיר.
הכנת הקרם-במיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה ומתחילים להקציף, מוסיפים את הקרם וניל קינמון ולאחר 2 דק הקצפה מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
הרכבת העוגה:מרימים את שני המשטחים ופורסים אותם לאורך ל-5 עלים. שימו לב שכולם זהים באורכם. (2 פסים מניחים בצד)
מניחים פס אחד ועליו מניחים קרם קינמון ועליו את הפס השני וחוזר חלילה.
את 2 הפסים האחרונים מפוררים או טוחנים דק דק ומוסיפים רבע כוס סוכר.
מפזרים את הפירורים מעל העוגה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ללילה אחד.
אם קשה לכם להתאפק חכו לפחות שעתיים....