אז איזה קרמבו בא לכם היום?
מצרכים:
15-10 עוגיות ביסקוויט עגולות
למרנג בטעמים שונים
200 גרם חלבון בטמפרטורת החדר
קורט מלח
250 גרם סוכר
120 מ"ל מים
200 גרם מחית בטעם קינדר לבן,חלב,בזוקה וכל טעם אחר שאוהבים
לציפוי קרמבו
300 גרם זפירו מטומפרר לבן/חלב/מריר
2 כפות שמן קנולה
צבע מאכל (אם רוצים לזפירו לבן)
בסיר קטן שמים סוכר ומים ומביאים לרתיחה עד שכל הסוכר נמס והסירופ מגיע לטמפרטורה של כ-115-118 מעלות.
בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מניחים את החלבונים עם קורט מלח וכשהסירופ מגיע ל-105 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים במהירות גבוהה.
מורידים את הסירופ סוכר מהאש ושופכים לקערת המיקסר בזרם דק תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עוד 8 דק שהקערה כבר לא רותחת אלא נעימה למגע.
מוסיפים לאט את המחית שרצים וממשיכים להקציף עוד 2-3 דק.
מעבירים את הקצף לשק זילוף עם פייה משוננת או פייה חלקה לבחירתכם ומזלפים תלולית מפנקת על גביי כל עוגייה.
ומעבירים למקפיא בין חצי שעה לשעה.
ממיסים את הזפירו במיקרוגל בפולסים קצרים, לא להביא לרתיחה ומוסיפים את השמן ומערבבים. טובלים את הקרמבו בתוך השוקולד המומס, ומניחים על התבנית להתייצבות. מחזירים למקפיא להתייצבות לעוד 10 דק ומגישים..