עוגת שוקולד מהירה עם ענני קצפת מאת נטלי לוין
מתוך התכנית סודות מתוקים עם קרין גורן
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
לעוגה:
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
3 ביצים
400 מ"ל (2 מכלים) שמנת חמוצה
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
קורט מלח
70 גרם (1/2 כוס) קקאו
210 גרם (כוס וחצי) קמח
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
100 גרם נטיפי שוקולד צ'יפס
תרסיס שמן פאם לשימון התבנית
לציפוי שוקולד:
250 מ"ל (1 מכל) שמנת להקצפה
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
לקצפת:
250 מ"ל (1 מכל) שמנת להקצפה
40 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כף אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
חטיף קליק קצוץ
אופן ההכנה:
עוגת שוקולד:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. בקערה גדולה שמים יחד את השמן, הביצים, השמנת החמוצה, הסוכר והמלח וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
3. מוסיפים פנימה את הקקאו, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
4. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ'יפס.
5. אופים את העוגה במשך 35-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
6. מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.
ציפוי שוקולד:
1. בסיר קטן מניחים שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
2. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
3. מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.
4. מצננים את העוגה לחלוטין במקרר, ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים מהתבנית.
לקצפת:
1. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר, הוניל ואינסטנט הפודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
2. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ.
3. מזלפים תלוליות צפופות של קצפת בחלק העליון של העוגה הקרה ומקשטים בשוקולד מגורר.