בראוניז שוקולד צ׳יפס מושחת
של אפרת ליכטנשטט,
מתוך התכנית סודות מתוקים
עם קרין גורן
תבנית מרובעת בגודל 25/25 ס״מ או בקוטר 24
מרכיבים
תרסיס שמן פאם לשימון התבנית
לשכבת העוגיות
- 100 גרם חמאה רכה מאד אך לא נוזלית
- ½ כוס סוכר לבן
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל אמיתית
- ½1 כוסות קמח
- ½ כפית מלח
- ½ כפית אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- 150 גרם מטבעות שוקולד מריר של מזווה מתוק.תוק
- ½ כוס אגוזי פקאן קצוצים גס לא חובה
לשכבת הבראוניז
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 150 גרם מטבעות שוקולד מריר של מזווה מתוק.תוק
- ½ כוס סוכר לבן
- ½ כוס סוכר דמררה
- 3 ביצים
- ½ כוס קמח
- ¼ כוס אבקת קקאו
- ½ כפית מלח
אופן הכנה
1. מומלץ להכין את כל החומרים מראש על השיש, מסודרים יפה כדי לעבוד במהירות .
2. מחממים תנור לטמפ של 190 מעלות. גם משמנים וגם מרפדים בנייר אפייה.
3. מכינים את בצק העוגיות: בקערה גדולה שמים את החמאה הרכה (אם הוצאתם אותה הרגע מהמקרר שימו אותה 10 שניות במיקרו אבל לא יותר כדי שלא תהפוך לנוזלית) ואת הסוכר וטורפים כדקה עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
4. מוסיפים את הביצה והוניל וטורפים היטב.
5. מניחים נפה על הקערה ומוסיפים את הקמח, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים, מוסיפים את קוביות השוקולד והאגוזים (תשאירו קצת שוקולד ואגוזים בחוץ לקישוט מלמעלה) ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים בצד.
6. מכינים את הבראוניז: בקערה גדולה המתאימה למיקרוגל שמים את החמאה והשוקולד. מפעילים את המיקרוגל בפולסים של 20 שניות ומערבבים בין הפעלה להפעלה כדי שהשוקולד לא ישרף (אם אין לכם מיקרוגל אז משתמשים בבן-מארי). כשהשוקולד כמעט נמס לגמרי מפסיקים לחמם ומערבבים היטב.
7. מוסיפים את שני סוגי הסוכר וטורפים היטב.
8. מוסיפים את הביצים (אחת אחת) וטורפים שוב.
9. מניחים נפה על הקערה ומנפים פנימה את הקמח, הקקאו והמלח. טורפים עד שזה אחיד ומעבירים לתבנית.
10. הרכבה ואפייה: מפזרים עם האצבעות את תערובת העוגיות על תערובת הבראוניז בצורה אחידה (לא חייב להיות ממש אחיד). אופים כ 22-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בצדדים של העוגה יוצא עם מעט פירורים וקיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים יותר – אך לא נוזלי.
הערות: די קשה לדעת מתי הבראוניז מוכנים כי הם מכוסים בבצק עוגיות, אבל שימו לב לא לאפות יותר מידי כדי שהבראוניז לא יתייבשו, אז לשמור על התנור ולדקור את העוגה החל מהדקה ה-18.
- מצננים לגמרי לפני שמוציאים את כל העוגה מהתבנית וחותכים לקוביות קטנות, קטנטנות. עוד יותר קטנות. עוד יותר. זהו ::))