עוגת מספרים - הגרסה השוקולדית מתוך התכנית סודות מתוקים קרין גורן
*צריך שבלונות של ספרות 3, 5
בצק פריך קקאו:
200 גרם חמאה
3 כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
1/2 כוס קקאו
1/4 כפית מלח
1 כוס סוכר + 2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים
1/2 כוס שמן
תרסיס שמן פאם לשימון הבצק
קרם:
3 שמנת מתוקה
1 גבינת שמנת 30% (250 גרם)
1 אינסטנט פודינג וניל
3 כפות גדושות ממרח בהשראת קינדר לוז
3 כפות גדושות ממרח בהשראת רפאלו
קישוטים:
חטיף כדורי קליק
ממתקים
פרחים קטנים מהגינה
1. מכינים בצק פריך: מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, לקבלת בצק אחיד במרקם נעים ולא דביק אך לא יבש (מוסיפים מעט קמח לבצק דביק, או מעט שמן לבצק יבש).
2. מרדדים את הבצק עבה על גבי נייר אפייה וחותכים את הספרות לפי השבלונה שבחרתם (שתיים מכל סוג, לשתי קומות).
3. מרדדים על נייר אפייה ומשאירים את הספרה עליו. מעבירים למקפיא עד לאפייה. את שאריות הבצק אוספים ומרדדים שוב. אם נשאר בצק קורצים ממנו עוגיות לקישוט העוגה הסופית.
4. מחממים תנור לטמפ' של 170 מעלות.
5. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות. מקררים לגמרי! רצוי להקפיא קצת לפני ההרכבה. את העוגה מרכיבים על המגש הסופי (בו מגישים את העוגה) כי אי אפשר להעביר אחר כך את העוגה המוכנה.
6. מכינים את קרם השוקולד: מקציפים במיקסר את השמנת, הגבינה והפודינג לקצפת יציבה. מוסיפים את הממרח ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
7. מרכיבים את העוגה: מעבירים את הקרם לשקית זילוף. מזלפים עיגולים צמודים למילוי שטח הספרה. מניחים שכבת בצק מעל ומזלפים באותו האופן.
8. מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. אפשר למזוג מעט גנאש לטפטופים או להגשה.