כיפה מגלידה בשלושה טעמים של עידן שחר
מתוך התכנית סודות מתוקים קרין גורן
לכיפת הגלידה
250 גר שמנת
חצי פחית חלב מרוכז ממותק
120 גרם מחית פרלינה של מזווה מתוק.תוק
לציפוי קריספי
300 גרם שוקולד חלב של מזווה מתוק.תוק
150 גרם חמאת קקאו של מזווה מתוק.תוק
30 גרם אגוזי לוז קצוצים
לעוגייה
150 גרם חמאה
80 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים של מזווה מתוק.תוק
15 גרם פרלינה של מזווה מתוק.תוק
ביצה
כפית מחית וניל
קורט מלח
250 קמח
לקצפת
250 גרם שמנת מתוקה
100 גרם אבקת סוכר
לקישוט: חטיף כדורי קליק
1. מכינים את כיפת הגלידה: מקציפים במיקסר את השמנת לקצף רך, מוסיפים את החלב המרוכז והפרלינה ומקציפים עוד דקה. מעבירים לשק זילוף וממלאים בתבנית חצי כדור. מכניסים למקפיא.
2. מכינים את הציפוי הקריספי: ממיסים במיקרו בפולסים את השוקולד וחמאת הקקאו. מוסיפים את אגוזי הלוז.
3. טובלים את כיפת הגלידה הקפואה בציפוי ומניחים על גבי נייר אפייה.
4. מכינים את העוגיה: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר, אבקת השקדים, הפרלינה, הביצה, מחית הוניל, המלח והקמח לבצק.
5. מרדדים בין שני ניירות אפייה ומקפיאים.
6. מחממים תנור לטמפ' של 160 מעלות.
7. קורצים עיגולים מהבצק הקפוא ואופים רבע שעה בתנור.
8. מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה.
9. מרכיבים את המנה:
מניחים את כיפות הגלידה הקפואות הטבולות בציפוי על צלחת באופן שעיגול הכיפה מטה והתחתית הישרה מעלה
מניחים עליה את העוגיה, מזלפים מעל קצפת ומקשטים במה שרוצים