עוגת מוס וניל קינמון
350 גרם עוגיות לוטוס
150 גרם חמאה מומסת
500 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם מחית וניל קינמון
120 גרם שוקולד לבן
5 גרם ג'לטין
25 מ"ל מים קרים
אופן הכנה:
מרפדים את דפנות טבעת האפייה בשקף או בנייר אפייה.
טוחנים במיקסר את עוגיות הלוטוס מוסיפים את החמאה ומערבבים את לקבלת תערובת פירורית.
מניחים את כל התערובת בבסיס התבנית ומהדקים.
הכנת מוס וניל קינמון
מניחים בקערה קטנה את הג'לטין והמים ומניחים בצד עד לספיחת הנוזלים.
בסיר קטן מניחים 150 מ"ל שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
בקערה נפרדת מניחים את שוקולד לבן ומחית וניל קינמון.
שופכים לקערה את השמנת הרתוחה ומערבבים. מחממים 10 שניות את הג'לטין במיקרוגל ומחברים עם גנאש הקינמון ומניחים בצד להתקררות.
במיקסר עם בלון הקצפה שופכים את שאר השמנת המתוקה ומקציפים לקצף 80%
לקצפת רכה, במרקם של יוגורט.
מחברים את הקצפת עם הגנאש ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מרקם מוס.
שופכים את המוס מעל שברי עוגיות הלוטוס ומכניסים למקפיא לפחות ללילה אחד להתייצבות.
ניתן לקשט את העוגה לפני הגעשה איך שרוצים, בפולי קקאו, שמנת מתוקה ועוד....