עוגת מוס שוקולד בטעם קינדר DARK מושחתת
מתאים טבעת אפייה קוטר 20/10
מצרכים:
6 גרם ג'לטין
30 מ"ל מים קרים
150 גרם שוקולד מריר 60%
400 מ"ל שמנת מתוקה
120 גרם מחית קינדר DARK
200 גרם שוקולד ציפס מריר
400 גרם זפירו מריר
אבקת קקאו לקישוט
שקף גובה 10 ס"מ
הוראות הכנה:
בקערה קטנה מניחים ג'לטין ומים קרים וממתינים לספיחת הנוזלים
מכינים את טבעת האפייה שלנו עם שקף בדפנות התבנית.
בסיר קטן מניחים 150 מ"ל שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
בקערה נפרדת שמים שוקולד מריר ומחית קינדר DARK.
שופכים את השמנת הרותחת לקערת השוקולד והמחית ומערבבים.
מחממים במיקרוגל 10 שניות את הג'לטין ומוסיפים לקערה ומחברים הכל ביחד תוך כדי ערבוב מהיר.
במיקסר עם בלון הקצפה שופכים את יתרת השמנת מתוקה ומקציפים 80% עד לקבלת מרקם יוגורט.
מחברים את השמנת עם גנאש הקינדר DARK מוציאים 4 כפות מוס לתוך שק זילוף עם פיה חלקה או משוננת לבחירתכם ומכניסים למקרר.
מוסיפים את השוקולד ציפס ומערבבים בעדינות.
שופכים את המסה לתוך טבעת האפייה שהכנו ומכניסים למקפיא ללילה לפחות.
גדר זפירו מריר
בקערה מתאימה למיקרוגל ממיסים בפולסים קצרים את הזפירו מריר, לא להרתיח אותו שלא יישרף!
על ניילון גיטרה או על נייר אפייה שופכים את הזפירו המומס ומיישרים אותו על גביי ניילון גיטרה/נייר אפייה.
ממתינים 2 דק ובעזרת קיסם מסמנים את הגדרות שאנחנו רוצים.
לאחר שהשוקולד מעט התקשה מתחילים לעבור על הסימונים שעשינו עם הקיסם בעזרת סכין חדה.
מומלץ לעבוד עם כפפות.
לאחר שהוצאנו את העוגה מהמקפיא, מוציאים את שק הזילוף מהמקרר ומקשטים בגבעות את חלקה העליון של העוגה. מעל גבעות המוס שופכים עם מסננת צפופה מעט אבקת קקאו איכותית.
מורידים את השקף מצידי העוגה, ומהדקים את "גדר" הזפירו המריר מסביב לעוגה.
ובתיאבוןJ