אקלר בזוקה
1 כוס מים
3 כפיות סוכר
100 גרם מרגרינה/חמאה
4 ביצים
1 כוס קמח
מילוי
1 שמנת מתוקה 250 מ"ל
3 כפות מחית בטעם בזוקה
ציפוי
250 גרם זפירו לבן
צבע מאכל ורוד לשוקולד
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל100 מעלות
בסיר מביאים לרתיחה מרגרינה/חמאה, מים וסוכר. מוסיפים את הקמח ומערבבים לא יותר מדקה. שימו לב לא לשרוף את המסה.
מעבירים את המסה החמה לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומפעילים במהירות גבוהה
על מנת לקרר את המסה. לאחר שהמסה התקררה מעט מנמיכים את מהירות
המיקסר מעט ומוסיפים את הביצים אחת אחת יש לשים לב שכל ביצה נטמעת
במסה טרם הוספת הביצה השנייה. מפסיקים את פעולת המיקסר רק לאחר שקיבלנו בלילה אחידה וסמיכה. עד לקבלת בלילה אחידה.
מעבירים את כל התערובת לשק זילוף חזק עם פייה משוננת או חלקה לבחירתכם,
מזלפים על נייר אפייה או משטח למקרונים פסים באורך 10 ס"מ עם רווחים ביניהם.
מכניסים לתנור לאפייה של 20 דק. לאחר 20 דק ניתן לפתוח את התנור ולבדוק אם הן מוכנות
אם הן אינן מוכנות לתת להן עוד 5 דק.
ממרח בהשראת בזוקה
במיקסר עם בלון הקצפה שופכים את השמנת המתוקה ואת המחית בטעם בזוקה
ומקציפים ביחד עד לקבלת תערובת סמיכה. מכניסים לשק זילוף עם פייה חלקה
ואו משוננת לבחירתכם.
הרכבת המנה:
פורסים לחצי את האקלר, להשתדל לא עד הסוף, ממלאים את האקלרים בקצפת
בזוקה וסוגרים את האקלר בעדינות.
ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים את הזפירו הלבן ומערבבים כשהזפירו נמס
מוסיפים את צבע המאכל ומערבבים.
טובלים כל אקלר בחלקו העליון בזפירו ורוד , אפשר לקשט בפסים לבנים מעט מזפירו לבן.
שומרים במקרר .