עוגת מייפל עסיסית עם פופקורן מקורמל
תבנית קוטר 18 למי שרוצה לשמור על הגובה של העוגה
אם לא ניתן להכין גם בתבנית קוטר 20 או 2 אינגליש קייק
מצרכים:
4 ביצים
120 גרם סוכר לבן
120 גרם סוכר חום דמררה
1/2 כוס סירופ מייפל
1 כוס שמן
2.5 כוסות קמח תופח
1 כוס מים פושרים
מילוי קצפת וניל קינמון
500 מ"ל קצפת
60 גרם מחית בטעם וניל קינמון
2 כפות פודינג וניל
פופקורן מקורמל:
2 שקית פופקורן מלוח (200 גרם)
80 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כפית סודה לשתייה
אופן הכנה
מחממים תנור ל170 מעלות.
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את הביצים ואת 2 סוגי הסוכר ביחד במשך 10 דקות עד שמתקבל קצף תפוח ויציב.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את השמן, והמייפל
מנמיכים את פעולת המיקסר למהירות הכי נמוכה ומוסיפים את הקמח והמים לסירוגין.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 50 דק עד שהעוגה מוכנה.
כשהעוגה יוצת מהתנור עם שיפוד ארוך מבצעים בה חורים ולשפוך בפנים מייפל.
לאחר התקררות העוגה פורסים אותה ל3 חלקים או ל2 לבחירתכם.
קרם וניל קינמון
במיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה ומקציפים אותה מוסיפים תוך כדי הקצפה את המחית בטעם וניל קינמון ו2 כפות אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
הכנת פופקורן מקורמל
מכינים את 2 שקיות הפופקורן המלוח
לוקחים 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ומפזרים על כל תבנית שקית פופקורן.
בסיר מניחים חמאה, סוכרים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים את הקרמל עוד 3-5 דקות. מורידים מהאש ומפזרים את הסודה לשתייה ומערבבים.
שופכים מחצית מהבלילה על כל תבנית פופקורן ומערבבים את הכל ביחד.
הרכבת העוגה
מניחים על תבנית הגשה את חלקה התחתון של העוגה ומעליה מורחים את קרם הקינמון
חוזרים על הפעולה עם כל חלקי העוגה.
שופכים מעל חלקה העליון של העוגה מעט מייפל שיינזל לצדדים
ומעל מניחים את הפופקורן המקורמל.