קאפקייקס בת הים הקטנה של קרין גורן מתוך סודות מתוקים
3 ביצים מידה L
1/4 1 כוסות סוכר לבן
3/4 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
קישוט חול ים
100 גרם עוגיות חמאה
קישוט זנב בית הים
200 גרם זפירו לבן
הדבקת זנב בת הים
50 גרם זפירו לבן
קרם
1 כוס שמנת מתוקה 38%
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב 3%
3 טיפות צבע מאכל כחול (לא חובה)
אופן הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים את חומרי הקאפקייקס: ביצים, סוכר, שמן, מיץ תפוזים וקמח לפי סדר זה (קמח בסוף)
משמנים את התבנית בעזרת תרסיס שמן
מוזגים את התערובת לתבנית שקעים ואופים 20 דקות להתייצבות
- מכינים קישוט חול ים: במעבד מזון גורסים עוגיות חמאה לקבלת תערובת פירורית.
- מכינים קישוט זנב בת הים: בקערה גדולה ממיסים זפירו לבן. מוזגים את התערובת לתבנית עם שקעים בצורת זנב בת הים וממתינים עד שהתערובת תתמצק. מחלצים את הזנבות בעדינות.
- מרכיבים את קישוט זנב בת הים: ממיסים זפירו לקבלת מסה נוזלית. טובלים מקלות בייגלה במסה המומסת ומדביקים לכל זנב בת ים כך שנוצר מעין “זנב על מקל”. מניחים על תבנית לייבוש.
- מכינים את הקרם
מצננים מקציפים את כל חומרי הקרם לקרם יציב. אפשר להוסיף בסיום מעט צבע מאכל ולערבב
מזלפים את הקרם בגבעה גבוהה, מפזרים ״חול’ פירורי עוגיות, סוכריות פנינה בלבן וכחול, נועצים זנב בת ים במרכז הקרם, מניחים לצד צדפים וקונכיות שוקולד ומעבירים לצלחת הגשה.
הערות
מקשטים בקישוטי שוקולד בת ים: זנב, צדפים, קונכיות, סוכריות פנינה
הכנת המתכון קאפקייקס בת הים הקנה מתוך תכנית סודות מתוקים של קרין גורן
https://www.youtube.com/watch?v=ubyMrw3RmpI