מתכון עוגת שקדים
לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
- 5 ביצים
- 1.5 כוס סוכר
- 2 כוסות קמח תופח
- 1.5 כוס אבקת שקדים של מזווה מתוק.תוק
- 1 כוס קוקוס לבן של מזווה מתוק.תוק
- קורט מלח
- 2 כפיות תמצית וניל ואו מחית וניל מקצועית
- 1כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ** ניתן להוסיף גרידת תפוז אם מתחשק
למוס קינדר בואנו / אגוזי לוז לבחירה
- 300 גרם שמנת מתוקה / פרווה
- 200 גרם שוקולד לבן חלבי / פרווה שלמזווה מתוק.תוק
- 80 גרם מחית קינדר בואנו לבן ו/או ממרח קקאו ואגוזי לוז של מזווה מתוק.תוק
לעיטור
- 3-4 כפות פרוסות שקדים / אגוזי לוז טחונים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל – 175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הצדדים.
- בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה במשך 8 דק.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן . ומנמיכים למהירות ערבול איטי את המיקסר.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את השקדים הטחונים, קוקוס טחון , גרידת תפוז, קמח, תמצית וניל ומלח.
- מתחילים לשפוך לתוך המיקסר ב3 פעימות את המסה המעורבבת.
- מסת הקמח ושלישי כוס תפוזים, כך עד שכל המסה והתפוזים מעורבבים בתוך קערת המיקסר.
- שופכים לתבנית שהכנו מראש, ומכניסים לתנור 45-50 דק בחום 160 מעלות.
- ועד שהחלק העליון של העוגה שחום וקפיצי למגע. מוציאים ומצננים לחלוטין .
מוס קינדר
- מביאים לסף רתיחה 120 גרם שמנת מתוקה .
- בקערה נפרדת מניחים את השוקולד ואת מחית הקינדר הלבן ו/או אגוזי הלוז מה שבבחרתם.
- שופכים את השמנת הרותחת על השוקולד והמחית ומערבבים היטב. ומניחים בצד על להגעה לטמפ גוף.
- לאחר שהתקרר, מקציפים את הקצפת שנותרה בהקצפת 80%, שימו לב לא להקציף יותר מידי אלא עד לקבלת מרקם עדין של יוגורט.
- מחברים עם הגנאש שהתקרר ומערבבים ביחד.
בניית העוגה
פורסים את העוגה לחצי, ושופכים כמחצית מהמוס על העוגה וסוגרים אותה.
מצפים את דפנות העוגה ביתרת המוס ומעטרים בפרוסות שקדים ואו באגוזי לוז גרוסים.
מכניסים למקרר להתייצבות ובתאבון!