עוגת קרפים וכל מילה מיותרת!
לקרפים:
7 ביצים
260 גרם קמח
30 גרם אבקת קקאו
100 גרם חמאה מומסת
3 כוסות חלב
כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
גנאש בהשראת קינדר DARK
300 גרם שוקולד מריר 60%
2 מיכלים שמנת מתוקה 250 מ"ל
250 גרם ממרח בהשראת קינדר DARK
ציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 60%
100 מ"ל שמנת מתוקה
אגוזי לוז לקישוט
אופן הכנה:
בקערה עם מטרפה ידנית,שמים ביצים, סוכר וקמח ומערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה.
מוסיפים את החלב והחמאה ב2 פעימות ולבסוף את תמצית הוניל.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר בין 3-4 שעות.
מוציאים מהמקרר וטורפים את המסה מעט עד לריכוך קל.
משמנים מחבת ממש מעט ודואגים שהמחבת תהיה ממש חמה לפני שאנחנו שופכים את הבלילה.
מתחילים בהכנת הקרפים, בכל פעם שופכים 1/4 בלילה לתוך המחבת עד להזהבה של צד אחד והצד השני לבן יותר. עד לסיום כל הטיגון. עורמים את כל הקרפים על צלחת אחת.
גנאש מוקצף בהשראת קינדר DARK
בקערת פלסטיק מניחים את השוקולד מריר עם ממרח בהשראת קינדר DARK
שופכים לסיר קטן 1 מיכל 250 מ"ל שמנת מתוקה ומביאים אותה לסף רתיחה.
שופכים על גביי קערת השוקולד ומערבבים היטב מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
שופכים את הגנאש הקר לתוך קערת המיקסר עם בלון הקצפה ביחד עם המיכל השני של השמנת המתוקה ומקציפים ביחד.
הרכבת המנה:
בשביל שהעוגה תצא יציבה והקרפים לא יימעדו חלילה
לוקחים טבעת אפייה גודל 20/10 או 24/10 תלוי בגודל הקרפים שלכם,
ניתן לקחת גם תבנית אפייה קפיצית או רגילה.
מניחים קרפ ראשון כשהצד הזהוב שלו כלפיי מטה, עליו מורחים 2 כפות של גנאש מוקצף מכסים בקרפ וכך חוזרים על הפעולה עם כל הקרפים.
עד שהשכבה האחרונה היא של קרפ.
מכניסים את העוגה למקרר לפחות לשעתיים בשביל שתתייצב.
לפני הגשה:
ממיסים בעקרת פלסטיק במיקרוגל שוקולד מריר עם שמנת מתוקה מקררים ושופכים על הקרפ העליון ומקשטים באגוזי לוז או בכל מה שאוהבים