עוגת מוס בהשראת פררו חלב
רינג אפייה מלבן 26/8/6
250 גרם שבבי פאייטה
150 גרם מחית בטעם פרלינה 60%
4 גרם ג'לטין
20 מ"ל מים קרים
100 גרם שוקולד חלב
650 גרם ממרח בהשראת פררו חלב
500 מ"ל שמנת מתוקה
כף שמן
אופן הכנה :
בקערה מפלסטיק מניחים את הפאייטה, ומחית פרלינה ומערבבים היטב ומשטחים לתבנית מכניסים למקפיא לעשר דקות .
הכנת המוס :
בכוס מפלסטיק מניחים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד להתמצקות .
מניחים בקערה את השוקולד חלב 300 גרם ממרח בהשראת פררו חלב
מביאים לסף רתיחה 200 מ"ל שמנת מתוקה ושופכים מעל התערובת. מחממים את הג'לטין 10 שניות במיקרוגל מערבבים ושופכים לתןך התערובת ומניחים בצד להתקררות.
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את יתרת השמנת לקצפת רכה 80%
מחברים את הגנאש והשמנת בתנועות קיפול איטיות שופכים אל המוס לתוך התבנית ומכניסים למקפיא ללילה אחד לפחות להתייצבות.
ציפוי בהשראת פררו חלב
מערבבים 250 גרם ממרח בהשראת חלב עם 2 כפות שמן עד לקבלת מרקם חלק ונוזלי.
אפשר לחמם 10 שניות במיקרוגל.
מוציאים את העוגה מתבנית הפס ושופכים מעל.
ניתן לקשט בכל מה שרוצים מעל...ובתאבון