עוגת גבינה אפויה
מתאים לתבנית קוטר 20
750 גרם גבינה לבנה 9% (3 מיכלים)
6 ביצים מופרדות
2 מיכלים שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
80 גרם קורנפלור
200 גרם סוכר
80 גרם קמח
אבקת סוכר : לפיזור מעל העוגה
אופן הכנה:
מחממים את התנור ל240 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ליצירת אדים.
משמנים את תבנית האפייה בחמאה / מרגרינה רכה.
במיקסר עם בלון הקצפה שמים את החלבונים ומתחילים להקציף. ברגע שמתחיל להיווצר התחלה של בועות וקצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה ולא בבת אחת.. מגבירים מהירות וממשיכים להקציף עוד 4-5 דקות עד שמתקבל קצף מבריק ורך.
בקערה נפרדת מערבבים ביחד גבינה לבנה, תמצית וניל, שמנת חמוצה, חלמונים, קורנפלור וקמח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מקפלים 1/4 מכמות החלבון המוקצף לתוך תערובת הגבינה ומקפלים בעדינות שהמרקם לא ייפגע.
לאחר הטמעת הכמות הקטנה שופכים את שאר מסת החלבון פנימה ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
מורידים את חום התנור ל200 מעלות.
שופכים את התערובת לתבנית האפייה ומיישרים את פניי השטח.
מכניסים לתנור את העוגה ואופים אותה בחום גבוה במשך 15 דקות.
לאחר מכן מורידים את חום התנור ל150-160 מעלות תלוי בעוצמת התנור שלכם.
אופים במשך שעה, מכבים את התנור ונותנים לה להצטנן בתוכו. בזמן שהעוגה מתקררת בתנור היא תחזור לגובה המקורי שלה. (תנו לה לפחות שעה) מוציאים מהתנור ומעבירים למקרר לפחות ללילה שאז היא תהיה הרבה יותר טעימה ועסיסית.
מקשטים עם אבקת סוכר לפני הגשה ובתאבון 😊