עוגיות אמסטרדם במבה נוגט
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
150 גרם סוכר
30 גרם סוכר חום
200 גרם קמח לבן
כפית אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
60 גרם קקאו
מחית בהשראת במבה נוגט – ריבועים קפואים בתבנית קרח
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה עם 2 סוגי הסוכר עד שמתקבל מרקם קרמי ואחיד.
מוסיפים ביצה ביצה. ממתינים שכל ביצה תיטמע בתערובת.
שופכים את הקמח, אבקת הקקאו, סודה לשתייה , אבקת האפייה והמלח ומערבבים ערבוב קצר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
הבצק אמור להיות רך ודביק.
הכניסו אותו למקרר לפחות לחצי שעה שעה התייצבות.
ריבועי מחית בהשראת במבה נוגט - לוקחים תבנית קרח ושופכים לתוכה קצת מחית בהשראת במבה נוגט ומכניסים למקפיא להתייצבות ומוציאים כשהבצק מוכן.
מתחילים להכין את העוגיות:
מניחים נייר אפייה על גבי תבנית התנור.
מכינים כדורים מכל הבצק.
משטחים כל כדור לכדור שטוח ועגול. לוקחים עיגול בצק אחד, מניחים מעליו באמצע ריבוע ממחית הבמבה נוגט ומכסים אותו בעיגול נוסף ומהדקים בצדדים וסוגרים את הבצק ומניחים בתבנית אפייה במרחקים שווים.
אופים 10-12 דקות. אל תאפו אפיית יתר זה יגרום לעוגיות להתייבש.
ובתאבון😊