משלוח חינם מעל 399 ₪

  1. קטלוג
  2. מתכונים
  3. /
  4. מתכונים

מוס וניל קינמון קראמבל תפוחים

מוס וניל קינמון קראמבל תפוחים

עוגת קרמבל תפוחים מוס וניל קינמון

 

 

לבסיס העוגה

קראמבל תפוחים

5 תפוחי  עץ גראנד סמית

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

מעט קינמון

200 גרם קמח

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

200 גרם סוכר חום

100 גרם פקאנים מסוכרים שבורים גס

10 גרם מלח

 

מוס וניל קינמון

500 מ"ל שמנת מתוקה

300 גרם קרם וניל קינמון

5 גרם ג'לטין עם 25 מ"ל מים קרים

100 גרם שוקולד מריר

100 מ"ל שמנת מתוקה

 

לזיגוג

1 קג גלסאז לבן מוכן

 

הוראות הכנה:

 

קולפים את התפוחים מהקליפה וחותכים לקוביות קטנות מניחים במחבת עם סוכר, תמצית וניל ומעט קינמון ומבשלים 5-10 דקות על הגז על להתרככות התפוחים ומניחים בצד להתקררות.

בקערה נפרדת שמים את הקמח, חמאה והסוכר ומערבבים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את הפקאן הסיני ןאת התפוחים ומערבבים ביחד.

מפזרים את כל התערובת על גביי נייר אפייה ומשטחים, מכניסים לתנור שחומם מראש 15-20 דק 180 מעלות.

מוציאים מהתנור ומניחים בצד. לאחר שהתקרר מפוררים קלות את קראמבל התפוחים ומחלקים לשני חלקים.

 

מניחים בטבעת האפייה שקף בצידי התבנית.

לוקחים מחצית מקראמבל התפוחים ומניחים  אותם במרכז התבנית כך שלא ייגעו בדפנות טבעת האפייה.    (כשנשפוך את המוס על העוגה לא נראה את הקראמבל אלא רק בחיתוך העוגה)

ונכניס למקפיא להתייצבות לחצי שעה.

 

 

הכנת מוס וניל קינמון:

בכוס פלסטיק מניחים את הג'לטין עם המים הקרים (לא מערבבים) ומניחים להתמצקות.

בקערה מניחים את השוקולד הלבן, 300 גרם קרם בטעם וניל קינמון

מביאים לסף רתיחה 150 מ"ל שמנת מתוקה ושופכים אותה על השוקולד הלבן  וקרם וניל קינמון ומערבבים היטב. ממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרוגל ומוסיפים גם לתערובות ומערבבים עד לקבלת אחדות מלאה ומניחים בצד להתקררות.

במיקסר עם בלון הקצפה מניחים את יתרת השמנת ומקציפים לקצף 80%.

מקפלים את הגנאש פנימה לתוך הקצפת ומניחים בצד.

מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים כמחצית מהמוס לתוך התבנית ומחזירים למקפיא לשעה התייצבות.

מוציאים שוב פעם וממלאים באמצע את יתרת קראמבל התפוחים ושופכים מעל את יתרת המוס שנשארה ומחזירים למקפיא ללילה אחד לפחות.

 

לפני הגשה, מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות את הגלסאז הלבן ומערבבבים עד לקבלת מסה רכה ונוזלית.

שימו לב שהגלסאז אינו רותח והוא  הגיע לטמפ גוף כ35 מעלות.

 

מוציאים את העוגה מהמקפיא, מסירים את השקף.

לנוחיותכם קחו תבנית תנור ועליה הניחו נייר אפייה או ניילון נצמד.

הניחו מעל את רשת התנור ועליה טבעת אפייה בקוטר 18/20 אם אין הניחו את העוגה על רשת התנור,

ערבבו את הגלסאז וודאו שהוא נוזלי  ונעים לשימוש (בטמפ גוף) ושיפכו מעל העוגה הקפואה.

 

ניתן לקשט במקרונים, פירות העונה, תפוחים מיובשים וכו.

 

 

 

 

נותרו עוד 999

מעוניינים בייעוץ והכוונה?

השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם

מוצרים איכותיים

תשלום מאובטח

משלוחים מהירים

logo בניית אתרים