עוגת זברה עם ממרח בהשראת קינדר חלב
זה רק נראה מסובך.... אבל האמת שזה כל כך פשוט מהיר והכי חשוב טעים!!!
4 ביצים גדולות
1/2 2 כוסות קמח
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס חלב או 1 גביע 250 מ" שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות אבקת קקאו
70 גרם ממרח בהשראת קינדר חלב
קורט מלח
אופן ההכנה
מחממים תנור ל180 מעלות.
את העוגה אפשר להכין ידנית ללא צורך במיקסר.
בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר, שמנת חמוצה , חלב ו/או שמנת מתוקה תמצית וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
בקערה נפרדת מניחים את אבקת הקקאו והמחית בטעם קינדר חלב ומערבבים ביחד. מוסיפים לה מחצית מהתערובת הלבנה ומערבבים ביחד עד לקבלת בלילה כהה ושוקולדית.
משמנים את תבנית האפייה בשמן ו/או בנייר אפייה.
ומתחילים להיעזר ב2 מצקות.
לוקחים 2 מצקות מהבלילה הלבננה ושופכים באמצע תבנית האפייה.
לאחר מכן לוקחים מצקת מהבלילה הכהה ושופכים אותה באמצע התבנית על הבלילה הלבנה, במרכז העיגול של התבנית.
וכך חוזרים על הפעולה מצקת לבנה, מצקת כהה עד לסיום שתי הבלילות.
מכניסים בזהירות לתנור 10 דקות ראשונות על חום 180 מעלות ולאחר מכן מורידים את החום ל160 מעלות ל40-45 דקות נוספות ו/או עד שהעוגה מוכנה.
ובתאבון 😊