צ'ורוס- הסופגניות הדרום אמריקאיות
צ'ורוס ביתי, קל להכנה והכי חשוב טעים!!!
מתאים להכנה במיוחד כשחג החנוכה מתקרב, להגשה עם מטבלים מתוקים שאתם אוהבים😊
רכיבים:
1 כוס קמח
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3 ביצים
240 מ"ל מים
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
קורט מלח
שמן לטיגון
סוכר וכפית קינמון לטיבלת הצו'רוס
מטבלים שאוהבים- מחית בטעם קינדר לבן, מחית בטעם קינדר חלב, מחית בטעם לוקאר, מחית בטעם בייגלה מלוח, מחית בטעם פררו חלב, מחית בטעם אוראו ועוד...
מכינים את הבצק לצו'רוס כמו שמכינים בצק רבוך.
מרתיחים בסיר את החמאה, מים סוכר ומלח. לאחר שמגיע לרתיחה מוסיפים בבת אחת את הקמח
ומערבבים מהר עם כף עץ עד שהבצק ניתק מהדפנות והוא ללא גושים ומגובש כולו
ומורידים מהגז.
מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומתחילים לקרר אותו עד שכל האדים יוצאים החוצה למשך 4 דקות לפחות.
שוברים כל ביצה בנפרד וטורפים אותה קלות ומוסיפים אותה לתערובת תוך כדי ערבוב של המיקסר. את הביצה השנייה מוסיפים רק לאחר שקודמתה נטמעה בבצק ובכך חוזרים על הפעולה עם שלושת הביצים.
איך נדע אם הבצק המוכן? לוקחים חתיכת בצק בין 2 אצבעות ומפרידים את האצבעות האחת מן השנייה, הבצק אמור להימתח בין 2 האצבעות וצריך להיות לנו פס דק של הבצק.
במידה ואין קחו עוד ביצה,טרפו אותה והכניסו מחצית ממנה לבצק וחזרו על הבדיקה.
כשהבצק מוכן מכניסים אותו לשקית זילוף עם צנטר משונן מתאים לצורה של הצ'ורוס.
מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק. חום השמן צריך להגיע למי שיש מדחום ל180 מעלות.
במידה ואין לכם מדחום הכניסו כף עץ לשמן ברגע שמתחילות להיווצר בועות קטנות מסביב לכף סימן שהשמן חם.
זלפו חתיכה קטנה של הבצק לבדיקת חום השמן. החתיכה הקטנה אמורה לצוף ישר.
התחילו לזלף את הצ'ורוס לתוך השמן החם בגודל שאתם אוהבים וטגנו משני הצדדים.
כשהצו'רוס יוצא החוצה הניחו אותו על נייר סופג ומשם לקערת סוכר וקינמון
הכינו לכם את המטבלים שאתם אוהבים ותתחילו לחגוג.
טיפ קטן- את הצו'רוס הכי טעים ורצוי לאכול כשהוא חם 😊