משלוח חינם מעל 399 ₪

  1. קטלוג
  2. מתכונים
  3. /
  4. מתכונים

שמרים פרג

שמרים פרג
עוגת שמרים פרג, מנחמת במיוחד כשמתחיל להיות קריר בחוץ

לבצק:

3 כוסות קמח
2 ביצים
1/2 כוס חלב או מים
25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
100 גרם קוביות חמאה
קורט מלח
מעט גרידת לימון

מילוי:
מלית פרג של מזווה מתוק.תוק
ניותן להוסיף מעל שברי אגוזים למי שאוהב

אופן הכנה:

במיקסר עם וו לישה, מערבבים בקערת המיקסר את השמרים והביצים וטורפים ביחד ידני (אפשר עם מזלג) מוסיפים את החלב ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה לבחישה קלה.
עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים מעל את הקמח, על הקמח מניחים את הסוכר וגרידת הלימון  ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה עד שמתחיל להתקבל בצק,זורקים פנימה את קוביות החמאה ולאחר איחוד החמאה בבצק מוסיפים את המלח.
הבצק שמצתקבל אמור להיות מעט דביק..אז לא לדאוג.
לעטוף את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח שלו לפחות כשעה או שמכניסים למקרר להתפחה במשך הלילה.


 אופן הכנת השמרים:
מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים. (רצוי לשקול כל חלק עמ שכל עוגות השמרים יצאו לכם זהות בגודל.

מרדדים כל בצק בנפרד לצורת מלבן, מורחים את מלית השמרים ומגלגלים לגליל.
חוזרים על הפעולה עם כל 3 חלקי הבצק הנותרים.
מכניסים את כל הגלילים למקפיא ל10 דק.
מוציאים מהמקפיא וחותכים את הגליל לחצי.
כורכים את הבצק אחד בשני עד שנוצרת צמה מניחים בתבנית אינגליש קייק ומכסים במגבת להתפחה נוספת.

מחממין תנור ל180 מעלות,
מברישים לאחר שהעוגות תפחו בביצה טרופה ואופים בין 25-30 דקות עד שהעוגות משחימות.
מצננים, פוסים ובתאבון :-)


נותרו עוד 999

מעוניינים בייעוץ והכוונה?

השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם

מוצרים איכותיים

תשלום מאובטח

משלוחים מהירים

logo בניית אתרים