עוגיות שוקולד מושלגות
250 גרם שוקולד מריר 60% איכותי
3 כפות מחית קקאו ואגוזי לוז של מזווה מתוק.תוק
3 ביצים
50 גרם חמאה
1 חלמון
200 גרם קמח
1/2 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח / אפשר גם מלח אנטלנטי
אבקת סוכר
הוראות הכנה:
בקערה מתאימה למיקרוגל מניחים חמאה ושוקולד וממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה של התערובת.
לאחר ההמסה מוסיפים לתערובת את המחית בטעם קקאו ואגוזי לוז
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים, סוכר וחלמון למשך 4-5 דקות.
מחברים בשתי פעימות את מסת הביצים לשוקולד ומערבבים עד להטמעה מלאה.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים בערבוב ידני עד לקבלת אחידות מלאה של המסה.
מכסים את הקערה בניילון נצמדג ומכניסים למקפיא לשעה וחצי לפחות.
מוציאים מהמקפיא ומתחילים לקרוץ עיגולים קטנים .
מגלגלים כל כדור באבקת סוכר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. דאגו למרווחים כי העוגייה מתפשטת במעט.
מכניסים לתנור שחומם מראש 170-180 מעלות תלוי בעוצמת התנור שלכם למשך 5-8 דק
מתי נדע שהעוגיות מוכנות? שצידי העוגיות קשות במקצת ופנים העוגייה רך .