עוגת גבינה אפויה עם אפרסקים / יונית צוקרמן
רינג קוטר 24 גובה 10 ס"מ או תבנית מרובעת בקוטר 26 (רצוי גבוהה)
מרכיבים:
לתחתית בצק פריך:
100 גרם חמאה
רבע כוס סוכר וניל
2 חלמונים (יש לשמור את החלבונים)
כוס וחצי קמח
1שקית אבקת אפיה
ספריי שמן פאם לשימון התבנית
לבלילה:
4 ביצים מידה L +2 חלבונים
1 כוס סוכר
750גרם גבינה לבנה 5% (מיכל גדול ועוד מיכל קטן)
2 שמנת חמוצה 15%
2 כפות קורנפלור
2 שקיות סוכר וניל
שקית אינסטנט פודינג וניל
גרידת קליפת לימון מלימון קטן
לשטרויזל (פירורים):
100גרם חמאה
חצי כוס סוכר
כוס וחצי קמח
לקישוט:
3-4 משמשים או אפרסקים (אפשר גם משימורים)
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מכינים את תחתית הבצק הפריך: שמים במעבד מזון את כל החומרים למעט הביצה. טוחנים חצי דקה, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד שהכל מתאחד ומתקבל בצק (יש להימנע מערבוב יתר).
מרפדים את התבנית בבצק הפריך ומכניסים למקפיא לכ-5 דקות.
מכינים את מילוי הגבינה: מקציפים את הביצים עם החלבונים למשך חצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במהירות גבוהה למשך דקה נוספת.
מוסיפים את הגבינה, השמנת, הקורנפלור, סוכר הוניל, אבקת האינסטנט פודינג וגרידת הלימון ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
אופן הכנת הפירורים:
מכניסים את החמאה, הסוכר והקמח למעבד המזון עד שנוצרים פירורים.
מרכיבים את העוגה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
שופכים את הבלילה לתבנית, מפזרים את הפירורים מעל הבלילה ומעליהם מסדרים את חצאי האפרסק או המשמש.
מכניסים את העוגה לתנור למשך שעה. כעבור שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור מבלי לפתוח את דלת התנור!
כעבור שעה ניתן להוציא את העוגה מהתנור, לצנן עוד קצת ולפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה.