משלוח חינם מעל 399 ₪

  1. קטלוג
  2. מתכונים
  3. /
  4. מתכונים

קוקילידת שוקולד ביתית

קוקילידת שוקולד ביתית

מצרכים להכנת העוגיה:

  • 1/2 כוס סוכר חום
  •  1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים L
  • 110 גרם שמן
  • 1 כוס קמח + 2 כפות
  • 5 כפות קקאו
  • 1.5 כפיות סודה לשתייה
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים דק
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר
  •  קורט מלח

מצרכים להכנת הגלידה:

  • 1/2 פחית חלב מרוכז
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם מחית קקאו ואגוזי לוז (או כל מחית אחרת שאוהבים)

 

אופן הכנת העוגיות:

  1. מחממים תנור ל 170-175 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את שני סוגי הסוכר והביצים יחד, ומקציפים 2 דקות.
  3.  מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את השמן, אחר כך את הקמח ואת הקקאו לעוד דקה עד שהתערובת מתחילה להיות דביקה במקצת.
  4. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומפזרים מעל את הסודה לשתייה ובתנועות קיפול מערבבים אותה פנימה.
  5. מוסיפים את הצימוקים והשוקולד צ'יפס ומערבבים בצורה איטית באופן ידני.
  6. קורצים בידיים עיגולים בינוניים, מעט עבים, ומשטחים כל עיגול על גביי תבנית מרופדת בנייר אפייה. לא לדקק יותר מידי את העוגייה כי היא משתטחת עוד יותר בזמן האפייה, לכן חשוב לשים לב למרווחים בין עוגייה לעוגייה.
  7. מכניסים לתנור למשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות נראות מוכנות ועדיין רכות למגע.
  8. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר.

אופן הכנת הגלידה:

  1. מקציפים שמנת מתוקה למרקם של יוגורט.
  2. שופכים לתוכה את המחית בטעם קקאו ואגוזי לוז, ואת החלב המרוכז וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
  3.  מעבירים את המסה לשק זילוף ומכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
  4. לאחר חצי שעה לוקחים בסיס עוגייה, מזלפים מעליו את הגלידה, מניחים מעליו את העוגייה השנייה ולוחצים מעט ומניחים בתוך קופסא.
  5. מכניסים למקפיא להתייצבות ללילה אחד לפחות.


בתאבון 😊



מעוניינים בייעוץ והכוונה?

השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם

מוצרים איכותיים

תשלום מאובטח

משלוחים מהירים

סל קניות
logo בניית אתרים