מצרכים:
- 200 גרם סוכר
- 200 גרם חמאה
- 1 סוכר וניל
- 2 חלמונים
- 1 ביצה
- 1 סוכר וניל
- 350 גרם קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 גרידת תפוז
- קרם תפוז מהמזווה המתוק
- אבקת סוכר מהמזווה המתוק
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מערבבים סוכר, חמאה, מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, סוכר לתערובת חלקה ובהירה.
- מוסיפים את הביצה מערבבים ואת החלמונים אחד אחרי השני ומערבבים עד להיטמעות בתערובת. מוסיפים את גרידת התפטז ומערבבים עד היטמעות.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שהכל מתאחה.
- משטחים את הבצק לריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה במקרר. בחודשי הקיץ עדיף להכניס למקפיא לשעה ואז להתחיל לעבוד.
- קמחים קלות את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לשני חלקים.
- מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ-1 ס"מ.
- קורצים עיגולים ומחלקים אותם חלק מלאים וחלק עם חור במרכז ומסדרים בתבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות, ואופים את העוגיות 10-12 דקות עד קבלת גוון בהיר-זהוב
- מניחים את העוגיות המלאות ומזליפים מעל לכל עוגייה קרם תפוז של המזווה המתוק וסוגרים בצורת הברגה את העוגייה עם החלק החלק העליון בעדינות .
- מפזרים אבקת סוכר על כל העוגיות עם החור למעלה.
כל מה שנשאר עכשיו זה להכין כוס תה להניח כמה עוגיות בצלחת ולהתחיל לנשנש...