מתכון מוס שוקולד ל-24 כוסיות אישיות
מצרכים:
- 200 גרם שוקולד מריר 60% מזווה מתוק.תוק
- 4 חלמונים
- 2 כפות ברנדי או ליקר שוקולד
- 5 כפות מים או למי שאוהב ממש שוקולד יכול לשים 5 כפות שוקולית (כוס מים רותחים עם כף שוקולית מומסת בפנים)
- 4 כפות סוכר
- קורט מלח
- 2 מיכלים של שמנת מתוקה 250 מ"ל
להגשה מהממת:
ניתן להניח על כוסות המוס שברי אגוזים, שברי מקופלת לבנה, שוקולד מריר וכל מה שטעים לכם
אופן ההכנה:
על בן מארי מניחים קערה וטורפים במהירות חלמונים, סוכר, מים ומלח עד לקבלת תערובת אחידה (שימו לב שאתם לא מפסיקים לערבב את התערובת שהביצים לא יהפכו להיות חביתה) עד שהיא מתחילה להתבהר.
מוסיפים כף ברנדי או ליקר שוקולד וממשיכים לערבב עוד דקה או שתיים עד שהתערובת הופכת להיות סמיכה ומורידים מהאש.
מניחים את מטבעות השוקולד בקערה וממיסים אותם, ניתן במיקרוגל בפולסים קצרים שלא יישרף ומוסיפים את השוקולד המומס לתוך תערבות החלמונים. טורפים ביחד עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מקציפים את השמנת המתוקה 80% הקצפה, (לפני המתקבלים הפרחים בקצפת)
ומקפלים לתוך תערובת השוקולד בעדינות, עד שמתקבל מוס אחיד וקצת דליל.
מעבירים את המוס לכוסות אישיות ומצננים אפשרי במקרר לילה אחד או במקפיא.
לפני הגשה מניחים על כוסות המוס איזו תוספת שרוצים ובתאבון!!!