מצרכים:
500 גרם בצק עלים מהיר
להכנת הקרם פיסטוק:
כף קרם פיסטוק מזווה מתוק.תוק
60 גרם ביצה
30 גרם מים
80 גרם סוכר
50 גרם פיסטוק קלוי קצוץ לאבקה
50 גרם
3 גרם קורנפלור
כף ריבת פטל
500 גרם פירות אדומים (תותים, פטל, אוכמניות)
250 גרם קצפת שהכינו מראש
1. מכינים את קרם הפיסטוק: בעקרת המיקסר שמים חמאה רכה, סוכר, אבקת שקדים וקורנפלור ומפעילים לכמה דק את המיקסר עד שהמילוי מקבל מרקם קרמי.
2. בינתיים מערבבים את המים והביצה ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר.
3. בשביל לחזק את הטעם של הפיסטוק נוסיף כף קרם פיסטוק של מזווה מתוק.תוק ונערבב עם מטרפה. ברגע שמקבל מרקם הומוגני מעבירים אותו לשף זילוף
4. מרדדים את הבצק מחוררים אותו ומניחים בחישוק טארט ששימנו מראש בחמאה רכה.
5. אופים את הבצק עם משקולת/שעועית לבנה בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות.
6. כשהבצק יוצא מהתנור, מזלפים את קרם הפיסטוק ומחזירים לאפייה בתנור של עוד כ- 20-25 דקות.
7. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
8. מורחים על קרם הפיסטוק האפוי שכבה דקה של ריבת פטל ומעליה מסדרים את הפירות האדומים.
9. מקשטים עם פיסטוק ועם קצפת מעל בצורת קנרים.
הגשה: אפשר להגיש כטארט שלם, או לחתוך ולהגיש בצלחת עם גלידה ורוטב
בהצלחה!!